Нов колективен трудов договор бе подписан на 13 октомври 2022 година

...
Нов колективен трудов договор бе подписан на 13 октомври 2022 година
Коментари Харесай

Подписан е нов колективен трудов договор между ръководството на Община Ловеч и синдикатите

Нов групов трудов контракт бе подписан на 13 октомври 2022 година в Ловеч сред управлението на общината, представлявано от кмета Корнелия Маринова, от  една страна,  и синдикалните организации на КНСБ в Общинската администрация, представлявана от Христо Тотев – ръководител на Следствен отдел към окръжна прокуратура на КНСБ, и синдикална секция на КТ „ Подкрепа ” в общинската администрация, представлявана от  Иваничка  Енчева – ръководител на Секретен сътрудник на КТ „ Подкрепа ”.

Колективният трудов договор  урежда трудовите, служебните и осигурителните връзки в Общинската администрация, бюджетните действия, кметствата и обитаемоте места в Община  Ловеч, които не са уредени с повелителни разпореждания на законите. Уреждат се и всички въпроси, свързани с тези връзки, като насочат напъните си към координиране на ползите си, доброжелателно споразумяване на зародилите разногласия и попречване на спорове.

Договорът е резултат на взаимна работа  по плана на двата синдиката, показаха страните. Кметът Корнелия Маринова акцентира, че обещаното увеличение на заплатите в общината вече е реалност.

Договорът бе подписан в шест еднообразни екземпляра, от които два за работодателя, един за Следствен отдел към окръжна прокуратура на КНСБ, един за Секретен сътрудник на КТ „ ПОДКРЕПА ” и два за Инспекцията по труда – Ловеч.

Договорът е гаранция за ползотворната работа в колектива и доказателство за положителните връзки сред управлението на Общината синдикалните организация на КНСБ и КТ „ Подкрепа “. На акта на подписването присъства Десислава Иванова – шеф отдел „ Икономически действия и бюджет “ в общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР